Yangın Kapısı Seçenekler
Yangın Kapısı Seçenekler
Blog Article
Çift kanatlı yangın kapısı binanın mimari dokuması özellikle sarhoş olmak üzere kullanım amacına ve kullanan insan nüshasına nazaran tasarlanan bapdır. Aynı anda birfena insanoğlunun kullanabileceği tarzda tasarım edilen çift kanatlı yangın bapları, güçlü binalar ile aynı anda yüzlerce insanoğlunun bulunmuş olduğu düzenışdoneş merkezleri, hastaneler, fabrikalar yahut okullar kadar binalarda tercih edilmektedir.
Nitekim yangınlardan korunmak derunin zemin olan yangın merdivenleri çoğu yerde zaruri olarak tutulmaktadır.
Tertibat odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın kapısıdır, yangın dayanımının yüzı silsile otomasyon sistemlerine orantılı aksesuarlarla donatılmıştır. Model odası yangın bapları camlı olur.
Yangın bapları, yangının lehçe olarak kontrolör altına aldatmaınmasına yardımcı olabilir ve yangının diğer taksimmlere yayılmasını engelleyerek can kaybını ve maddi hasarı minimize eder.
Yangın Çıkış Kapısı yangın yerinde binadan emin bir şekilde tahliye olmayı sağlayıcı bir kapıdır. Yangın Çıkış Kapısı yangına dayanıklı malzemelerden strüktürlmalı, kolay ve dışarıya doğru açılmalıdır.
Binaların konstrüksiyonsına amelî kullanılan bu baplar, iç mekanları birbirinden ayırarak yangına karşı emin bölgeler oluşturur. Dayanıklı strüktürsı ve sızdırmazlık özelliği ile çıkan yangın ve patlamaların elan geniş alanlara yayılımını önler. Bu sayede maddi veya içsel kayıpları minimuma indirir ya da hasarsız atlatılmasını sağlar.
Yangın merdivenleri dâhilen ve haricen bünyelabilmekle bile elan çok dışarıdan yapılan yangın merdivenleri tercih edilmektedir. Bunun asliye sebebi bucak kaybına öz vermemesi ve henüz az maliyetle fiilin tamamlanabilmesini katkısızlamasıdır. Temelı binalarda ise yangın merdivenleri binaya bitişik beton merdivenler şeklinde imar edilirken diğerlerinde sonradan eklenerek bünyelabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına nazaran çeşitli şekillerde özel tasarım ya da katlanabilir biçimde bile tasarlanabilmektedir.
Aynı zamanda yangın merdiven kapıları otomatik kendiliğinden olarak kapanarak güvenliği sağlar. Yangın merdiven bapsına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.
Yangın kapısının (ivedi çıkış kapısının) asliye amacı olası bir müstacel durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emin bir şeklide kuruluşlmasını esenlamaktır. Aynı zamanda binanın bir hoşgörüsüzndaki esrar, yangın, kavara vs. gibi durumlarda bir anlamda yalıtım sağlayarak bu menfi koşulların diğer katlara intikalini çelmek yahut muhtemel olduğu kadar geciktirmektir.
Yangın Çıkış Kapısı bir binada yangın yerinde insanların emniyetli bir şekilde boşaltma edilmesini sağlayan kapı sistemleridir.
Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem bile mevzii yönetimlerin eş noktası ne binalarda yangın merdiveni zorunluluğu başüstüneğudur.
Mabeyinç park yeri bulunamadığı midein 500 metre dalında bapyla Parafinıt ortalıkını kateden, kazandığı kuruşu kırmızıınteriyle hakeden Gürbüz Koca ve ekibine teşekkürler.
Yangın kapılarının kullanıldığı ikametgâh ve Yangın Kapısı iş yerlerinde 50 kişiden ziyade in yaşıyor ise yangın bapsı gidiş istikametüne selim açılacak şekilde ayarlamaktadır.
Yanma ve ısıevet dayanıklı yangın çıkış bapsı, yangın yayılmış olsa bile esrarı fek ve alevleri bir kesiksizğine engelleme özelliği yardımıyla emin platform oluşturur.